وضعیت کاربر: میهمان  | ورود | عضویت

اخبار ویژه

Fa | En

نشریات داخلی انجمن ماشین آلات سنگین

خبرنامه الکترونیکی

وزیر صنعت، معدن و تجارت:

 
وزیر صنعت، معدن و تجارت:
قانون صریح و واضح نیاز به آیین‌نامه ندارد

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: آیین‌نامه‌های زیادی که از سوی مجلس شورای اسلامی برای قوانین تصویب می‌شود یکی از مشکلات ما است بنابراین اگر این میزان از آیین‌نامه‌ها در قانون نباشد به تسهیل امورات ما کمک می‌کند.

مهندس محمدرضا نعمت‌زاده در دیدار با هیات نمایندگان اصفهان در مجلس شورای اسلامی و رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت این استان که با حضور مشاوران و معاونان وزیر صنعت، معدن و تجارت سه‌شنبه شب انجام شد با اعلام این مطلب گفت: یکی از مشکلات ما آیین‌نامه‌های زیادی است که در مجلس شورای اسلامی برای قوانین تصویب می‌شود. وی افزود: یکی از مواردی که می‌تواند در تسهیل امور کمک کند این است که در حد امکان، آیین‌نامه‌ای در قانون وجود نداشته باشد. وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: بسیاری از قوانین و برنامه‌ها نیازی به آیین‌نامه ندارند زیرا این قوانین به‌صورت کاملا واضح و صریح تدوین و تصویب شده‌اند اما با این حال برای آنها از سوی دستگاه‌ها آیین‌نامه تدوین می‌شود.


این عضو کابینه دولت یازدهم تصریح کرد: یکی از خواسته‌های ما از نمایندگان مجلس شورای اسلامی این است که اگر قوانین تصویب شده نیازی به آیین‌نامه ندارند، این قوانین را بدون آیین‌نامه تصویب کنند زیرا تصویب آیین‌نامه برای تمامی قوانین روند اجرایی اقدامات را با تاخیر مواجه می‌کند زیرا همراه‌سازی دستگاه‌ها با یکدیگر مقوله زمان‌بری است. مهندس نعمت‌زاده با اشاره به تاثیر تاخیر در تصویب آیین‌نامه‌ها و قوانین در وضعیت اقتصادی کشور اظهار کرد: این تاخیرها باعث شد تا به رکود کمتر توجه شود و به همین دلیل نیاز به این است که در کمترین زمان کارها را پیش ببریم. وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره یارانه تولید گفت: با پیگیری فراوان؛ ۲هزار میلیارد تومان از یارانه تولید دریافت شد و باید در نظر داشته باشیم که در شرایط سختی این مبالغ و یارانه‌ها را حفظ کردیم.

مهندس نعمت‌زاده با اشاره به روزهای نخستی که بر کرسی وزارت صنعت، معدن و تجارت تکیه زده بود، اظهار کرد: در ابتدای دولت کنونی بعضی از دوستان به من می‌گفتند وضعیت صنایع کشور وضعیت مناسبی نیست و تو که صنعت‌شناس هستی چرا این مسئولیت را قبول می‌کنی؟ پاسخ من به آنها این بود که ما یاد گرفتیم و باید به کشور کمک کنیم. وی با اشاره به تجربه رشد منفی اقتصادی کشور تا سال ۹۲ ابراز کرد: خوشبختانه در سال گذشته از تجربه رشد منفی اقتصادی عبور کرده و توانستیم رشد اقتصادی کشور را به ۳درصد برسانیم. البته سهم ۳ حوزه صنعت، معدن و تجارت از تولید ناخالص ملی به ۱/۷درصد رسید و البته باید به این نکته توجه داشته باشیم که سهم حوزه صنعت و معدن از رشد ناخالص ملی به ۴۰درصد رسیده است. وی با اشاره به تلاش‌هایی که در راستای افزایش رشد اقتصادی کشور از سوی دولت و دستگاه‌های اقتصادی از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده است، تصریح کرد: برنامه ما این بود که در کشور رشد اقتصادی را تجربه کنیم و تاکنون برای تحقق این هدف، شروع خوبی هم داشته‌ایم. البته باید بدانیم اکنون در کل منطقه رکودی به وجود آمده که باید آن را مهار کرد. 


اتمام طرح‌های صنعتی با سرمایه‌گذاری ۸هزار میلیارد تومانی 
در ادامه این جلسه اسرافیل احمدیه، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گفت: طرح‌های مهم صنعتی استان برای به پایان رسیدن نیاز به ۸هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری دارد که می‌تواند در پایان برای ۶۳هزار نفر اشتغالزایی داشته باشد. رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در ادامه توضیح داد: طرح‌های بزرگ این استان در حوزه‌های فولاد، نساجی و طرح‌هایی مانند استخراج ذخایر پتاس است و سازمان ایمیدرو واحد استخراج پتاس را احداث کرده است. وی با ابراز امیدواری از کامل شدن زنجیره تولید در این استان ادامه داد: شهرک‌های صنعتی استان اصفهان ۹درصد و نواحی صنعتی در این استان ۷/۹ درصد از کل شهرک‌ها و نواحی کشور را تشکیل می‌دهد. احمدیه تصریح کرد: ۷۷ معدن فعال در استان وجود دارد که ۶۷۶ واحد در آنها فعال است و ۱۰درصد معادن فعال کشور را تشکیل می‌دهد. 
در این واحدهای معدنی حدود ۸هزار و ۵۰۰ نفر فعالیت می‌کنند. رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان خاطرنشان کرد: ذخیره قطعی معادن استان اصفهان ۲/۵میلیارد تن است که ۵درصد ذخایر کل کشور را تشکیل می‌دهد. همچنین ۳۸میلیون تن مواد معدنی در سال استخراج می‌شود. وی همچنین از صدور ۲هزار کارت بازرگانی خبر داد و گفت: بیش از ۵هزار میلیارد تومان در ۴ماه نخست از بانک‌ها تسهیلات دریافت شده که در این حوزه استان اصفهان پس از تهران در رتبه دوم کشور قرار دارد. رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان همچنین درباره نساجی استان اصفهان افزود: یکی از مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد قدیمی بودن دستگاه‌های نساجی است که باعث شده ظرفیت تولید در این صنعت کاهش یابد. در ادامه این جلسه؛ ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی در استان اصفهان زیاد است و متاسفانه به همین دلیل نساجی استان رو به نابودی است.

تاريخ تنظيم: شنبه 11 مهر ماه 1394