وضعیت کاربر: میهمان  | ورود | عضویت

اخبار ویژه

Fa | En

نشریات داخلی انجمن ماشین آلات سنگین

خبرنامه الکترونیکی

کرباسیان در مراسم معارفه مدیرعامل شرکت ملی فولاد مطرح کرد

 
کرباسیان در مراسم معارفه مدیرعامل شرکت ملی فولاد مطرح کرد
باز تعریف جایگاه معدن براساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب

مراسم معارفه عبدالمجید شریفی، بیست‌ویکمین مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران انجام شد؛ او به جای محمد خانداداش‌پور آمده است.

مراسم تودیع و معارفه مدیر عامل شرکت ملی فولاد در محل شرکت ملی فولاد ایران با حضور رییس هیات عامل ایمیدرو، مدیران ارشد ایمیدرو، مدیران ۷ طرح فولادی و مدیران داخلی شرکت ملی فولاد ایران برگزار شد.


جایگاه فولاد در توسعه اقتصادی کشور
رییس هیات عامل ایمیدرو در مراسم تودیع و معارفه مدیران عامل شرکت ملی فولاد گفت: با توجه به اهمیت فولاد در توسعه کشور باید جایگاه آن شناخته شود به‌ویژه با تاکیدی که رهبر معظم انقلاب بر نقش و رسالت معدن و صنایع معدنی داشته‌اند باید اهتمام بیشتری در این بخش‌ها انجام شود. 
مهدی کرباسیان افزود: آنچه درحال‌حاضر اهمیت دارد این است که باید بدانیم فولاد نقش بسزایی در توسعه کشورها دارد بنابراین باید برای آن ارزش زیادی قائل شویم در حالی که مدتی قبل برخی از تصمیم‌گیران سیاسی برای اینکه ساختمان شرکت ملی فولاد را به دست بیاورند تصمیم گرفته بودند این شرکت را منحل کنند تا به این ساختمان برسند. 
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: در ۲ سال گذشته تلاش زیادی برای نگه داشتن این مجموعه شد به‌ویژه اینکه رهبر معظم انقلاب تاکید فراوانی بر معدن و صنایع معدنی و نقش آن بر توسعه کشور داشته‌اند به همین دلیل باید در این حوزه شاهد تحولات اساسی و پایدار باشیم. 
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه هستیم باید جایگاه جدیدی را برای سنگ‌آهن،‌ فولاد، مس،‌ آلومینیوم،‌ طلا و... تعریف کنیم تا سهم این حوزه در توسعه کشور بیش از پیش نمایان شود. 
مهدی کرباسیان اظهار کرد: ایمیدرو و بازوهای اجرایی آن شرکت ملی فولاد ایران و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی وظیفه تحقق اهداف برنامه ششم توسعه و چشم‌انداز ۲۰ساله در بخش معدن و صنایع معدنی و اجرای برنامه‌های توسعه‌ای وزارت صنعت، معدن و تجارت را برعهده دارند به همین سبب نیاز به باز تعریف وظایف در این مسیر دارند. 
وی با اعلام استقبال شرکت‌های خارجی برای مشارکت در توسعه طرح‌های این بخش گفت: شرکت‌های ایتالیایی در حال ارائه بسته‌ای از سرمایه‌گذاری در بخش فولاد ایران هستند و شرکت‌های فرانسوی،‌ روسی و چینی نیز بسته‌های جدیدی برای سرمایه‌گذاری ارائه داده‌اند که مهم‌ترین ویژگی آن تامین مالی پروژه‌های توسعه‌ای حوزه معدن و صنایع معدنی است.

 

کرباسیان تاکید کرد: در فضای پساتحریم شرکت‌های چینی به این نتیجه رسیده‌اند دیگر نمی‌توانند با استفاده از پول ایران،‌ منابع مالی در اختیار طرح‌ها قرار دهند بلکه تامین مالی و مشارکت را باید در پیش بگیرند. 
رییس هیات عامل ایمیدرو همچنین به برنامه دولت برای تخصیص ۲هزار میلیارد ریال یارانه تولید اشاره کرد و گفت: ما اصرار داریم که بخشی از این یارانه صرف معدن و صنایع معدنی شود که از جایگاه بالایی برخوردارند. 
وی درباره برنامه‌های آینده شرکت ملی فولاد گفت: اجرای سیاست‌های اهداف چشم‌انداز ۲۰ساله، طرح جامع فولاد و همچنین راه‌اندازی پروژه‌های استانی فولاد به‌عنوان وظایف اصلی این شرکت به شمار می‌آید. 
کرباسیان با یادآوری مصوبه انحلال شرکت ملی فولاد گفت: تاکنون یک استدلال برای دفاع از انحلال این شرکت نشنیده‌ام و اگر چنین استدلالی وجود دارد آن را ارائه کنند تا مشخص شود که چگونه می‌خواستند شرکتی که وظیفه توسعه فولاد در کشور را دارد منحل کنند. 
وی یادآور شد: دوره فعالیت خانداداش پور در مدیریت شرکت ملی فولاد با سکون و پیچیده شدن مراحل اجرای طرح‌های استانی فولاد همزمان شده بود که خوشبختانه با برنامه‌های ایمیدرو و این شرکت طرح‌های نامبرده دوباره فعال شد. 
رییس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: شرکت ملی فولاد باید طرح‌هایی را فعال می‌کرد که ناهماهنگی‌های بسیاری در آن پروژه‌ها ایجاد شده بود اما با تلاش‌های انجام شده و تامین بیش از ۲۲۰۰میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های استانی فولاد،‌ موانع پیش رو برطرف شد.

 


کرباسیان با بیان اینکه اجرای به موقع طرح‌ها یکی از مهم‌ترین عوامل کاهش هزینه‌ها است، ادامه داد: در ۷ طرح فولادی مقیاس پروژه‌ها ۸۰۰ هزار تن است در حالی که امروزه مقیاس تولید رقابتی فولاد طرح‌های ۳ تا ۵میلیون تن است و برخی طرح‌ها در چین با ظرفیت تولید سالانه ۲۰میلیون تن تعریف شده‌اند. 
وی تاکید کرد: اگر قرار بود این طرح‌ها هم‌اکنون راه‌اندازی و احداث شوند هیچگاه با ظرفیت کمتر از ۵میلیون تن برنامه‌ریزی نمی‌شدند. 
وی ادامه داد: کاهش ۲۰ تا ۸۰درصدی سهام شرکت‌های سنگ‌آهنی در دنیا و ارزان‌فروشی تولیدات فولاد، یکی از نکات اصلی بازار این صنعت است که این امر توجه به کاهش قیمت تمام‌شده و تولید رقابتی را ضروری می‌کند. 
رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: پروژه‌هایی که تعریف شده از جمله فولاد مکران، و فولاد قشم در کنار طرح‌های تولیدی در هرمزگان با جدیت پیگیری می‌شود و مشکلات آنها مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و حمایت لازم برای پیشرفت برنامه انجام می‌شود. 
وی تاکید کرد: سازمان ایمیدرو قرار نیست بنگاهداری کند، بلکه باید کمک کند تا مشکلات پروژه‌ها برطرف شده و زمینه توسعه اقتصادی کشور فراهم شود. 
کرباسیان خبر داد که طرح فولاد سپیددشت به‌عنوان نخستین پروژه استانی فولاد، مراحل راه‌اندازی آزمایشی را آغاز کرده است و در نیمه دوم سال‌جاری حداقل ۲طرح تولید آهن اسفنجی وارد مدار تولید می‌شوند. 
طرح سپید دشت چهارمحال و بختیاری با ظرفیت تولید ۸۰۰هزار تن آهن اسفنجی و فولاد خام تعریف شده که قرار است پس از راه‌اندازی به ظرفیت یک میلیون تنی در سال،‌ دست یابد.

 


اختصاص ۹۰ میلیارد تومان به طرح‌های استانی
محمد خانداداش‌پور، بیستمین مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران در این مراسم بیان کرد: زمانی که مسئولیت این شرکت ۲ سال گذشته به بنده سپرده شد شرکت ملی فولاد در هاله‌ای از ابهام قرار داشت و در حال انحلال بود اما با تلاش تمام کارکنان این شرکت، مشکل واگذاری برطرف شد. 
وی افزود: در ۲سال گذشته نیز تلاش شد برخی از مسائل و مشکلاتی که در صنعت فولاد وجود دارد برطرف شود به‌ویژه در بحث طرح‌های فولادی که روی آنها تمرکز زیادی انجام شد چراکه در این طرح‌ها مسائل پیچیده‌ای وجود داشت. 
وی خاطرنشان کرد: برای حل مشکلات طرح‌های فولادی ۹۰میلیارد تومان اختصاص داده شد تا شرکت ملی فولاد بتواند کارها را ساماندهی کند. در این زمینه از پیمانکاران برای ادامه کار طرح‌های فولاد دعوت به عمل آمد و این‌گونه بود که تحرکی در این پروژه‌ها ایجاد شد و متقاضیان برای حضور فعال وارد کار شدند. 
مدیرعامل سابق شرکت ملی فولاد تصریح کرد: آنچه برای این طرح‌ها اولویت‌بندی شد راه‌اندازی واحدهای احیا بود که واحدهای احیای سفیددشت و شادگان نیمه دوم سال‌جاری راه‌اندازی می‌شوند. در این طرح‌ها نیز افزون‌بر ۱۴ پیمانکار حضور دارند که سهم چین ۲۵درصد است. 
وی تاکید کرد: آنچه در ۲ سال گذشته سر لوحه اهداف این شرکت قرار گرفت امانتداری، صداقت و راستگویی بود تا کم‌فروشی نکنیم.

 


شرکت ملی فولاد دوباره احیا شد
عبدالمجید شریفی، مدیرعامل جدید شرکت ملی فولاد و مدیرعامل سابق فولاد خوزستان نیز در این مراسم بیان کرد: شرکت ملی فولاد ایران با اینکه در مسیر انحلال قرار داشت با تلاش‌های مهندس خانداداش پور و همت کارکنان این شرکت دوباره احیا شد. 
وی افزود: رسالت مهمی که این شرکت باید مدنظر قرار دهد و بیش از گذشته دنبال شود درباره طرح‌های استانی است البته نه درباره بود و نبود آن، که این مسائل باید ۸سال پیش مورد بررسی قرار می‌گرفت بلکه باید اهداف پیش‌بینی شده مورد بررسی قرار گیرد. 
وی افزود: هزینه‌ای که تاکنون در این طرح‌ها صرف شده بیش از ۵۹۰میلیارد تومان و ۱۹۴میلیون یورو در بخش احیاء بوده است و برای طرح‌های فولادی استانی ۲هزار و ۲۳۶میلیارد تومان و ۲۷۹میلیون یورو صرف شده که علاوه بر آن اگر فاینانس‌ها را در نظر بگیریم ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰میلیارد یورو نیز قرار است از این طریق تامین شود. 
وی تاکید کرد: رسالتی که در حال حاضر باید پیگیری شود این است که در مدت معینی این پروژه‌ها جمع شده و فعالیت‌های‌شان آغاز شود. 
مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران بیان کرد: در حال حاضر ۲۲میلیون تن ظرفیت تولید فولاد در کشور وجود دارد که ۱۷میلیون تن فولاد خام از آن در حال تولید است و برای اینکه به ظرفیت تولید ۵۵میلیون تن برسیم باید ظرفیت واحدهای فولادسازی خود را بیش از ۳۸میلیون تن افزایش دهیم که این مسئله نیازمند بررسی و برنامه‌ریزی‌های دقیق و شفاف است.

 


به گفته وی، تا سال ۲۰۱۶م قیمت فولاد تغییر نمی‌کند بنابراین اگر قرار است تا ۱۰ سال دیگر بیش از ۳۸میلیون تن ظرفیت تولید خود را افزایش دهیم و ۱۵میلیون تن آن را صادر کنیم باید بازار را رقابتی‌تر کرده و مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد را برطرف کنیم. 
شریفی گفت: قرار نیست پروژه‌ها به‌صورت دولتی ادامه فعالیت دهند بلکه بخش خصوصی باید در این حوزه‌ها ورود پیدا کنند و علاوه بر طرح‌های جاری و بلاتکلیف به افزایش ظرفیت نیز بیندیشند. 
وی عنوان کرد: شرکت ملی فولاد ایران در سال‌های گذشته دوران سختی را سپری کرده بنابراین بر اساس مقتضیات موجود نباید پله‌هایی که قبلا چیده شده را خراب کنیم بلکه باید پله‌ها را بالا ببریم و شرایط را بهبود بخشیم. 
وی تاکید کرد: کشوری مانند چین که تا ۲۰ سال پیش جزو کشورهای بوده که ظرفیت‌های اندکی برای فولادسازی داشته در حال حاضر با یک‌میلیارد تن ظرفیت تولید فولاد بیش از ۵۰درصد فولاد جهان را تولید می‌کند. 
مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران اظهار کرد: آنچه در حال حاضر در کشور ما برای بخش فولادسازی لازم است ایجاد مراکز تحقیقاتی است که نیاز است برای زیرساخت برای آن سرمایه‌گذاری انجام شود تا بتوانیم به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد نائل شویم. 
شریفی عنوان کرد: آنچه باید مدنظر قرار دهیم این است که بهره‌وری را در نیروی انسانی افزایش دهیم و به شکل گروهی وظایف‌مان را دنبال کنیم

تاريخ تنظيم: شنبه 11 مهر ماه 1394