عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات؛ تعلل دولت در واردات ماشین آلات معدنی قابل قبول نیست
عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر اینکه در دولت جدید موانع کمتری برای واردات ماشین آلات معدنی وجود دارد گفت، امکان واردات این ماشین آلات فراهم شده اما باید دقت کنیم که به محصولات داخلی ضربه نخورد. در عین حال واردات ۵هزار ماشین آلات معدنی مصوبه مجلس و لازم الاجراست.
به گزارش اقتصادآنلاین؛ بهروزمحبی نجم آبادی، عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با اقتصادآنلاین درباره چالش های موجود در حوزه ماشین آلات معدنی گفت: به دلیل آشنایی کامل نمایندگان مجلس با مشکلات این حوزه، در بودجه ۱۴۰۱ مصوب کردند که واردات ۵ هزارماشین آلات معدنی به کشور انجام و دولت هم باید این مصوبه را اجرایی کند.
این نماینده مجلس یازدهم در ادامه بیان کرد: یکی از مباحثی که در کشور ما مغفول واقع شده و مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس و بررسی برنامه هفتم توسعه آن را مورد تاکید قرار دادن بحث معادن است.
این نماینده مجلس یازدهم در ادامه گفت: در حوزه اکتشاف، فرآوری و عدم خام فروشی محصولات معادن باید اقدامات و سیاست های لازم در کشور انجام شود، که در این مسیر یکی از نکاتی که باید مورد توجه قرار بگیرد ماشین آلات به روز و توانمندی است که می تواند در این مسیر کمک کند و ارزش افزوده بسیار بالایی را هم برای کشور رقم بزند.
وی در ادامه افزود: مجلس به واسطه اهمیت این موضوع در بودجه ۱۴۰۱ اجازه واردات ماشین آلات معدنی خارجی را به دولت داد و دولت باید از این فرصت استفاده کند تا بتوانیم یک نوسازی در حوزه ماشین آلات معدنی انجام دهیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: تاخیر و تعلل دولت در اجرای این مصوبه به هیچ وجه قابل قبول نیست. به نظر میرسد حرکت دولت کمی کند است اما شان نظارتی مجلس حکم میکند که بر عملکرد دولت نظارت داشته باشیم و از وزارت صمت و دولت می خواهیم که به وظیفه خودشان عمل کنند.
محبی نجم آبادی در ادامه تاکید کرد: باید تا جای ممکن از توان داخلی در حوزه ماشین آلات معدنی استفاده کرد ولی اگر این توان و پتانسیل در داخل وجود ندارد قطعاً باید اقدام به واردات کرد.
این نماینده مجلس یازدهم در ادامه افزود: قوانینی که در دولت گذشته وجود داشت بحث ارز بود و برای واردات به طور جدی با مشکل روبرو بودیم. قیمت ارز به طور فزاینده در حال افزایش بود و عرضه و تقاضا قیمت را تعیین تکلیف می کرد و هرچه تقاضا بالا میرفت قیمت ارز نیز به تبعیت از آن بالا می رفت.
این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: به دلیل وجود همین شرایط دولت گذاشته این توانایی را نداشت که اقدام به واردات این ماشین آلات کند. در دولت جدید موانع کمتری برای این موضوع وجود دارد و امکان واردات این ماشین آلات فراهم شده است.
به گفته این نماینده مجلس ما به دنبال این نیستیم در حالی که در داخل امکان ساخت این ماشین آلات وجود ندارد واردات آنها را نیز ممنوع کنیم اما باید با مدیریت حساب شده تعادل را بین تولید داخل و واردات ایجاد کنیم تا به این وسیله معادن ما نوسازی شوند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: وزارت صمت باید حتماً برنامهای برای اعطای تسهیلات به معدن داران برای نوسازی ماشین آلات شان در دستور کار داشته باشد. فاطمی امین نیز وزیر برنامه محوری است معضلات حوزه ماشین آلات معدنی را به خوبی شناسایی کرده و جهت حرکت درستی دارد اما سیر حرکت کندی دارد و ما در جاهایی نیازمند اقدام صریح و سریع هستیم. با این وجود وزیر صنعت مسیر حرکت درستی را برای حل معضلات ماشین آلات معدنی در پیش گرفته، آسیب ها را به خوبی شناسایی کرده و راه حل های بلند مدتی نیز برای حل این مشکلات ارائه داده است.
وی افزود: وزیر صنعت باید برنامه های کوتاه مدتی را نیز در دستور کار خود قرار دهد تا مشکلات این حوزه زودتر حل و فصل شود. دولت نیز در این مسیر باید پشتوانه ارزی این واردات را فراهم کند که بانک مرکزی در این زمینه باید به او کمک کند.
این نماینده مجلس متذکر شد؛ در مسیر واردات این ماشین آلات نباید ضربهای به تولیدکنندگان داخلی وارد شود، تولیدکنندگان داخلی باید تقویت شده و برای تقویت آنها از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان داخلی می توان استفاده کرد. و مهمتر از آن شرکت های متعدد داخلی تولید کننده ماشین آلات معدنی باید به وجود بیایند و انحصار در این زمینه وجود نداشته باشد تا یک فضای رقابتی به وجود بیاید تا در این فضای رقابتی کیفیت بالا برود، در این شرایط می توانیم با قیمت تمام شده پایین تری می توانیم این ماشین آلات را بسازیم. در بحث واردات هم باید این مسئله وجود داشته باشد ما معتقدیم در زمینه واردات هم باید اجازه داده شود تا شرکتهای مختلفی کار را انجام بدهند.