وضعیت کاربر: میهمان  | ورود | عضویت

اخبار ویژه

Fa | En

نشریات داخلی انجمن ماشین آلات سنگین

خبرنامه الکترونیکی

الله وردی دهقانی : چرا نمی‌گذاریم ماشین آلات نو به کشور وارد شود

 
الله وردی دهقانی : چرا نمی‌گذاریم ماشین آلات نو به کشور وارد شود
چرا نمی‌گذاریم ماشین آلات نو به کشور وارد شود
عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی درباره اینکه ممنوعیت واردات ماشین آلات معدنی چه ضربه‌ای به معدن داران کشور وارد کرد گفت: کشور ما جزو ۱۰ کشور برتر معدنی دنیا است، ولی ممنوعیت واردات ماشین آلات معدنی هزینه‌های تولید پیمانکاری و بهره برداری از معادن را بالا برده است.
به گزارش اقتصادآنلاین؛ الله وردی دهقانی  در گفتگو با اقتصادآنلاین ادامه داد: به عنوان مثال یکی از ماشین آلات مخصوص حوزه معادن که در تعدادی از کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرد می تواند ۴۰۰ تن مواد معدنی را استخراج کند؛ اما در کشور ما ماشین آلاتی که مورد استفاده قرار می گیرد حداکثر ۳۰ تا ۵۰ تن مواد معدنی را استخراج می‌کند. در واقع یکی از این ماشین آلات خارجی هشت برابر ماشین آلات داخلی می تواند اقدام به اکتشاف و حمل این مواد معدنی کند.

دهقانی گفت: دستگاه‌های دیگری مثل بیل و بلدوزر و حتی دستگاه‌های راهسازی که در داخل کشور استفاده می‌شود، همین شرایط را دارند و تفاوت فوق‌العاده بین بهره وری آنها با ماشین آلات پیشرفته کشورهای خارجی وجود دارد.

دهقانی گفت: دستگاه‌های دیگری مثل بیل و بلدوزر و حتی دستگاه‌های راهسازی که در داخل کشور استفاده می‌شود، همین شرایط را دارند و تفاوت فوق‌العاده بین بهره وری آنها با ماشین آلات پیشرفته کشورهای خارجی وجود دارد.

دهقانی درباره راه کار رونق تولید ماشین آلات معدنی در داخل کشور گفت: متاسفانه ما در داخل کشور تولید این ماشین آلات را نداریم و باید فکر اساسی برای حل این مشکل بشود. از شرکت هایی که توان ساخت نیروی محرکه و موتور ماشین آلات و همچنین شرکت هایی که توان ساخت بدنه آنها را دارند استفاده شود و  تکنولوژی روز  و آخرین دستاوردها در این زمینه در اختیار آنها قرار بگیرد؛ علاوه بر این یک ارتباط خارجی بین این شرکت‌ها با تولید کننده خارجی نیز برقرار شود. اگر این اقدام عملیاتی شود ما می‌توانیم این چالش های موجود را حل و فصل کنیم.

این عضو کمیسیون صنایع مجلس در ادامه بیان کرد این مشکل برای همیشه باید حل شود، اینکه مجلس اجازه واردات ماشین آلات را داده اقدام خوبی است، اما بعد از گذشت چند سال باز این ماشین آلات فرسوده می شوند. 

دهقانی توضیح داد: عمر مفید این دستگاه ها مخصوصاً که در شرایط سخت کار می کنند حدود پنج سال است و بعد از ۵ سال فقط هزینه بردار می شوند و کارایی آنها پایین می آید. تمامی معدن داران از این شرایط ناراضی هستند و اعتراضات زیادی را به کمیته معدن مجلس ارسال کرده اند.

وی توضیح داد: اینکه در شرایط فعلی به صورت کوتاه مدت اجازه بدهیم ماشین آلات وارد بشود حل کننده مشکل نیست. چرا اجازه نمی دهیم ماشین آلات نو به کشور وارد شود و در مقابل واردات ماشین کارکرده را مصوب می‌کنیم. هرکسی که این پیشنهاد را داده که البته در چندین سال گذشته در کشور اجرایی میشده، از بلوغ فکری اقتصادی و صنعتی برخوردار نیست. زیرا وقتی قرار است اجازه بدهیم واردات صورت بگیرد تا این ماشین آلات جایگزین ماشین آلات فرسوده ما شود و قرار است برای این ماشین آلات ارز از کشور خارج شود باید اجازه بدهیم بهترین ماشین آلات با کارایی بالا به کشور وارد شود.

عضو کمیسیون صنایع مجلس توضیح داد: به جای اینکه واردات ماشین آلات فرسوده دیگر کشورها را در دستور کار قرار می دهیم باید اجازه بدهیم که ماشین آلات نو و دست اول به کشور وارد شوند، ولی باید در کنار آن فکری اساسی برای رفع این چالش کشور نیز کرد تا خودمان اقدام به تولید کنیم

 زیرا ما هم خودمان به عنوان یکی از ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه معادن به این ماشین آلات نیاز مستمر داریم و علاوه بر این اگر تولید این ماشین آلات را شروع کنیم می توانیم بازار منطقه را نیز پوشش بدهیم.

دهقانی در ادامه با بیان اینکه تمام دلیل خام فروشی معادن ما در دسترس نبودن ماشین آلات نیست گفت: این قضیه مربوط به منافع سوداگران و دلالانی است، که در تمامی حوزه ها وجود دارند و از خام فروشی منافع کسب می‌کنند.  این خام فروشی متاسفانه بلای اشتغال و خلق ثروت و ارزش افزوده برای کشور است.

دهقانی درباره میزان رشد شرکت های داخلی در این چند ساله ممنوعیت واردات نیز گفت: به عنوان مثال شرکت هپکو گرفتار خصوصی‌سازی شد؛ این خصوصی سازی که در دهه های گذشته در کشور انجام شد صنایع ما را زمین زد و نه تنها صنایعی که موجود بود نتوانستند در همان شرایط و سطح موجود ادامه فعالیت بدهند، بلکه از مدار تولید خارج و ورشکسته شدند. این صنایع به افراد نااهل و کسانی که اهلیت فنی و اقتصادی و صنعتی نداشتند واگذار شد.

عضو کمیسیون صنایع مجلس افزود: باید افرادی که توانمندی این کار را از نظر مالی و فنی دارند و اهلیت اش را دارند در زمینه تولید این ماشین آلات در کشور فعال شوند و یا مدیریت شرکت هایی مثل هپکو را برعهده بگیرند.

تاريخ تنظيم: شنبه 5 شهریور ماه 1401