به گزارش دنیای معدن : ماشینآلات فرسوده؛ ایستگاه توقف معدنکاری
دنیای معدن- سارا اصغری : ماشینآلات معدنی همواره مهمترین ابزار تولید در بخش معدنکاری بهشمار میرود، بهگونهایکه افزون بر ۶۰درصد هزینههای عملیات باطلهبرداری و استخراج در معادن را ماشینآلات به خود اختصاص میدهد. هماکنون با توجه به افزایش نرخ ارز و وضع محدودیتهایی در مسیر واردات ماشینآلات معدنی، عرضه بهشدت کاهش یافته و در مقابل تقاضا و هزینههای بهکارگیری ماشینآلات معدنی در کشور افزایش یافته است.
فریال مستوفی رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران : نقش توسعهای معادن هوشمند
بهطور کلی هوشمندسازی استفاده از روشها و ابزارهای فناوری برای مدیریت و کنترل، سادهسازی فعالیتها، حرفهایتر شدن کارها و فعالیتها، سرعت بخشیدن و یافتن سادهترین راهحل برای انجام امور، کاهش مصرف انرژی و اعمالی مشابه است که میتوان از فناوری اطلاعات برای افزایش رفاه و آسایش حاکم بر جهان بهره گرفت. وقتی صحبت از هوشمندسازی معادن میشود، منظور استفاده از فناوریهای یکپارچه برای به اشتراکگذاری اطلاعات و اتصال فرآیندها در کل زنجیره ارزش معدن است.
کیوان جعفری طهرانی تحلیلگر ارشد اقتصاد : اکنون وقت اقدام است
بحث از وضعیت حاکم بر بخش معدن و صنایع معدنی لاجرم به وضعیت این حوزه از نظر ماشینآلات و تجهیزات میرسد؛ بحثی تکراری که سالها از طرح آن میگذرد، اما کمتر اقدامی متناسب با نیازهای کشور و میزان درخواستها و بحثها انجام شده است. بر کسی پوشیده نیست که بنگاههای فعال در بخش معدن، نه ماشینآلات بهروز و مناسبی در اختیار دارند و نه دستگاههای آنها عمر مناسبی دارند. اما این موضوع بر مقامات دولتی و سیاستگذاران پوشیده نیست. کهولت سن و قدیمیبودن ماشینآلات و تجهیزات معدنکاران نهتنها به واحدهای تولیدکننده در این بخش فشار زیادی وارد کرده، بلکه موجب بهروزرسانی نشدن فناوری این واحدها نیز شده است.
اثر انقلاب چهارم صنعتی در معادن : معدنکاری هوشمند
دنیایاقتصاد : کرونا، سرعت معدنکاری هوشمند را افزایش داد، اما دو مانع جدی پیشروی فراگیری انقلاب دیجیتال در بخش معدن است. چالش نخست تحول در این بخش، فقدان نیروی کار بسیار ماهر است. افرادی که واجد شرایط کار در معدن باشند و در توسعه مسیر معدنکاری هوشمند به مدیران عملیاتی کمک کنند به شدت اندک هستند. از آن سو دسترسی به زیرساختهای ضعیف استفاده از معدنکاری هوشمند در برخی کشورها، مهمترین عاملی است که رشد بازار را محدود و اجرایی کردن اهداف را ناممکن میسازد.
رهبر انقلاب سیاستهای کلی تأمین اجتماعی را ابلاغ کردند
فارس : سیاستهای کلی تأمین اجتماعی به منظور جامعیت دادن و انسجامبخشی به تلاشهای نظام و ایجاد جهش در این زمینه ابلاغ شده و با توجه به اهمیت و جامعیت آن بهعنوان یک سند بالادستی، تحقق آن مستلزم تغییرات اساسی در قوانین و مقررات جاری و تلاشهای جدی در این عرصه است.
وزارت صمت برنامه سالانه خود برای صنعت و تجارت را اعلام کرد
دنیایاقتصاد : وزارت صمت با رونمایی از هدفگذاری کمی تولید و تجارت در سال ۱۴۰۱، وعده رشد سهبرابری اشتغال و خلق ۵/ ۱۲درصد رشد صنعتی را داد. همچنین سیاستگذار تلاش دارد صادرات بخش صنعت را به بیش از ۴۵میلیارد دلار برساند تا در کنار رشد صادرات بخشهای کشاورزی، خدمات و معدن، امکان تحقق صادرات غیرنفتی ۵۵میلیارد دلاری در سال۱۴۰۱ را بهدست آورد. در هدفگذاری صادراتی سهم ویژهای به گروه پتروشیمی (۲۶میلیارد و ۵۰۰میلیون دلار) و صنایع معدنی (بیشاز ۱۲میلیارد دلار) داده شده است.
الزام ثبت سفارش کالا در مبادی ورودی حذف شد
طی رایزنیهای صورت گرفته و با موافقت وزارت صمت و ابلاغ گمرک ایران، الزام ثبت سفارش برای ورود و انتقال کالا از مرزهای زمینی برداشته شد، این به نوعی مغایر مصوبه هیات دولت در رابطه با واردات کالا بوده و تا پیش از این در مرزهای غیرزمینی نیز رعایت نمی شد. با این دستور ورود کالا به گمرک و بنادر از تمامی مرزها، نیاز به ارائه ثبت سفارش نخواهد داشت.
چالشهای نوسازی ماشینآلات معدنی در همایش فلزات غیرآهنی دنیای اقتصاد
فعالان معدنی معتقدند تولیدکنندگان داخلی توان اندکی برای تامین ماشینآلات مورد نیاز معدنی دارند و ممنوعیت واردات در این حوزه علاوه بر فرصتسوزی در بهرهبرداری از منابع معدنی، امکان ایران برای حضور پررنگتر در بازارهای جهانی را نیز سلب میکند. بالا رفتن میانگین سنی ماشینآلات و ادوات معدن در ایران، زنگ خطر قفل شدن تولید معدنی را به صدا درآورده است.
مجلس به دولت برای واردات خودرو مجوز داد
ايسنا : نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز مجلس و در جریان بررسی موارد ارجاعی از کمیسیون تلفیق در بخش درآمدی لایح بودجه ۱۴۰۱، بند الحاقی ۱ تبصره ۷ را بررسی کرده و آن را به تصویب رساندند.
نایبرئیس خانه معدن : تعطیلی معادن با ممنوعیت واردات ماشینآلات سنگین
دنیایاقتصاد: تعطیلی در کمین معادن ایران است. نایبرئیس خانه معدن بر این باور است، ممنوعیت واردات ماشینآلات معدنی و هزینههای سرسامآور تامین آنها موجب شده است تا معادن کوچک و متوسط رو به تعطیلی بروند و معادن بزرگ با ۵۰درصد ظرفیت خود فعالیت کنند؛ این یعنی فاجعه برای معدن. حمیدرضا امیریان با انتقاد از ممنوعیت واردات ماشینآلات معدنی گفت: متاسفانه چند سال است با سیاستهای غلط، دامپتراک ۱۰۰ یا ۱۵۰تن، دستگاههای بارگیری ۲۰۰ یا ۳۰۰تن و امثال آنها را که ماشینآلات خط تولید مواد معدنی محسوب میشوند، به عنوان خودروی معمولی در نظر گرفته و همانطور که واردات خودرو را ممنوع کردند، واردات این ماشینآلات را هم ممنوع کردهاند.