دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان شن و ماسه عنوان کرد؛مشکل ممنوعیت واردات ماشینآلات
دنیای معدن- سید سجاد موسوی : کاهش عملیات اجرایی پروژههای عمرانی و رکود ساختمانسازی، تهیه بخش عمده سوخت موردنیاز از واسطهها و موانع واردات ماشینآلات معدنی از مهمترین مشکلات واحدهای تولیدی شن و ماسه کشور به شمار میرود.
به گزارش دنیای معدن، شن و ماسه یکی از پرکاربردترین مصالح پروژههای عمرانی و ساختمانسازی به شمار میرود اما اوضاع برای تولیدکنندگان این ماده زیربنایی توسعه به خوبی پیش نمیرود. از یک طرف ساختمانسازی به کمترین میزان ظرف ۱۸ سال اخیر رسیده و از سوی دیگر بخش عمده پروژههای عمرانی حالت تعطیل یا نیمه تعطیل دارند تا به اینگونه کاهش تقاضا گریبانگیر فعالان صنعت شن و ماسه شود.
مساله تنها به کاهش تقاضا مربوط نمیشود بلکه تورم همزمان با آن نیز مساله است و همزمان با کاهش حجم فروش و ضعف نقدینگی شرکتها، با افزایش چند صددرصدی هزینههای تولید هم مواجهیم. تامین سوخت کارخانههای شن و ماسه هم با مشکلات عدیدهای روبهرو است؛ دولت بخشی از گازوئیل مورد نیاز را در اختیار تولیدکنندگان شن و ماسه قرار میدهد و مدیران واحدهای شن و ماسه برای تامین مابقی سوخت مورد نیاز، مجبور به خرید از واسطهها و بعضا افراد غیرمعتبر هستند. علاوه بر این معادن شن و ماسه نیازمند ماشینآلات جدید هستند و ممنوعیت واردات ماشینآلات معدنی کار برای اهالی این صنعت را سخت کرده است. در واقع ماشینآلات معدنی مورد نیاز نه تنها در داخل کشور به اندازه کافی و با کیفیت مطلوب تولید نمیشود، بلکه گاهی هزینهای بیش از ۱۰۰درصد نسبت به نمونههای مشابه خارجی به تولیدکنندگان تحمیل میکند.